1. Qwiek support
  2. Qwiek.snooze
  3. Inzetmogelijkheden en inspiratie

Hoe stel je een eigen afspeellijst voor de Qwiek.snooze samen?

Een afspeellijst met kalmerende muziek kan een positieve invloed hebben op de slaap. Wij delen een aantal tips met je, plus websites waarop je deze muziek kunt downloaden.

Qwiek.snooze-photo-1

Kies muziek die ontspannend is en bij de persoonlijke smaak van jouw cliënt past. Sommige mensen ontspannen bij klassieke muziek, terwijl anderen de voorkeur geven aan ambient of white noise. Het is belangrijk om te experimenteren en uit te zoeken welke muziek het beste werkt. Een muziektherapeut kan hier goed bij helpen! Hij of zij kan samen met de cliënt een afspeellijst maken die helemaal aansluit op persoonlijke wensen en behoeftes.

TIP! Is de afspeellijst aan de korte kant? Herhaal de muziek door de ronde knop op de Qwiek.snooze twee keer achter elkaar in te drukken. Heb je een Qwiek.snooze v1 dan kun je de afspeellijst laten herhalen door de Play-knop 3 seconden ingedrukt te houden.


Er zijn verschillende websites en apps waar je geschikte muziek kunt vinden:

  • Free Music Archive - De website heeft een speciale sectie gewijd aan ontspannende muziek en biedt een scala aan instrumentale nummers, soundscapes en ambient muziek.
  • Incompetech - Dit is een website die gratis royaltyvrije muziek aanbiedt, wat betekent dat je de muziek gratis kunt downloaden en gebruiken zonder inbreuk te maken op auteursrechten.
  • SoundCloud - Dit platform biedt een enorme verzameling gratis muziek, waaronder kalmerende muziek en geluiden. Je kunt ook zoeken naar specifieke genres zoals ambient of downtempo om je zoekopdracht te verfijnen.
  • YouTube - Op YouTube vind je talloze kanalen die zich richten op ontspanningsmuziek en kalmerende geluiden. Je kunt zoeken naar 'ontspanningsmuziek' of 'meditatiemuziek' om een scala aan afspeellijsten te vinden die gratis beschikbaar zijn om te downloaden en te gebruiken.

Lees de gebruiksvoorwaarden van elke website zorgvuldig door voordat je de muziek downloadt.

Hoe zet ik mijn eigen afspeellijst op de Qwiek.snooze?