Hoe speel je een belevingsmodule af?

In dit artikel lees je hoe je een belevingsmodule kunt afspelen op de Qwiek.up en welke functies de verschillende knoppen hebben.

Belevingsmodule kiezen

Kies een belevingsmodule. Klik hier voor meer uitleg over de verschillende thema's van de modules.

QU-module bakje

Belevingsmodule insteken

Steek de belevingsmodule in de USB-poort aan de voorzijde van de Qwiek.up. Let er bij het insteken op dat je de module zo vasthoudt dat de kant met het pijltje erop, boven is.

QU-module insteken

Belevingsmodule verwijderen

Om het afspelen te stoppen trek je eenvoudig de belevingsmodule uit de Qwiek.up en plaats je deze terug in de modulehouder.

QU-module ingestoken

Functies van de knoppen op het bedieningspaneel

Een belevingsmodule zal zelf beginnen met afspelen. Met behulp van de knoppen 1 tot en met 6 op het bedieningspaneel van de Qwiek.up kun je: een ander fragment kiezen, de beelden pauzeren of herhalen, de geluidssterkte aanpassen of een ander muziekspoor kiezen.
Tevens zijn de knoppen 4, 5 en 6 ingebouwde keystone correcties wanneer er geen belevingsmodule is ingestoken.

QU-knoppenpaneel

1. Terug naar het vorige videofragment
  2. Play/Pauze/Herhaal: door deze knop 3 seconden lang in te drukken, kun je het fragment herhalen. Het lampje onder de USB-poort zal gaan knipperen om aan te tonen dat het fragment zich nu herhaalt
  3. Vooruit naar het volgende videofragment
  4. Volume harder
  5. Volume zachter
  6. Muziekspoor wisselen: als je op deze knop drukt, verandert de audio bij de video. De meeste belevingsmodules voor de Qwiek.up bevatten meerdere muzieksporen. Deze zijn vaak ingedeeld als volgt: spoor 1 originele geluiden van het thema; spoor 2 rustgevende piano; spoor 3 gitaar; spoor 4 new-age/rustgevende muziek