1. Qwiek support
  2. Qwiek.snooze
  3. Inzetmogelijkheden en inspiratie

Wat is goede nieuwe muziek om te streamen op de Qwiek.snooze?

Op zoek naar nieuwe manieren om je cliënten te helpen om ontspannen en makkelijker in slaap te vallen? De Qwiek.snooze wordt geleverd met 4 afspeellijsten, maar je kunt ook je 'eigen muziek' streamen.

Hier zijn een paar handige tips om mee te beginnen:

  1. Zoek op streaming platforms zoals Spotify, Apple Music en YouTube naar afspeellijsten die speciaal zijn samengesteld voor het slapengaan. Deze afspeellijsten bevatten vaak rustgevende muziek die helpt om te ontspannen en in slaap te vallen. Zoek bijvoorbeeld op 'slaapmuziek', 'yoga muziek' of 'relaxing music'.
  2. Maak een eigen afspeellijst in Spotify. Misschien raakt jouw cliënt ontspannen van specifieke muziek of nummers; deze kun je in een eigen afspeellijst zetten op Spotify en streamen. Je kunt er ook voor kiezen om een eigen afspeellijst op de Qwiek.snooze te zetten.
  3. Probeer white noise. White noise is een constant geluid dat de hersenen helpt te kalmeren, waardoor je langzaam in slaap valt. Denk bijvoorbeeld aan het geluid van een stofzuiger of een ventilator. Er zijn verschillende apps en websites die white noise aanbieden, zoals Noisli en SimplyNoise.
  4. Overweeg klassieke muziek. Klassieke muziek heeft vaak een kalmerend effect. Denk bijvoorbeeld aan 'Clair de Lune' van Debussy, 'Pavane pour une infante défunte' van Ravel of 'Adagio for Strings' van Barber.
  5. Vraag ten slotte om suggesties van familieleden van jouw cliënt. Zij weten misschien wat hun dierbare graag luistert. Misschien ontdek je wel een nieuw nummer of artiest waar je nog niet eerder aan gedacht had.

Hier is een snelle oefening die je met jouw cliënten kunt proberen: laat hen luisteren naar verschillende soorten geluiden, muziek en instrumenten, zoals pianomuziek, white noise en ontspannende yoga muziek. Vraag wat ze hiervan vinden of observeer wat het met hen doet. Dit kan helpen om te ontdekken wat het beste werkt voor hen.

Onthoud dat iedereen anders is. Het is daarom belangrijk om te experimenteren en te ontdekken wat het beste werkt voor jouw cliënten. Met een beetje creativiteit kun je hen helpen om een goede nachtrust te krijgen!

Hoe kan ik muziek streamen naar mijn Qwiek.snooze?