Hoe stel je de Qwiek.melody in?

In dit artikel lees je hoe je de Qwiek.melody kan instellen via het portaal.

Overzicht

Verbinden met het portaal

Via het WiFi-netwerk van de Qwiek.melody kun je verbinding maken met het portaal van de Qwiek.melody. Open de beschikbare WiFi-netwerken op je laptop, tablet of smartphone. Zoek het netwerk: 'Qwiek.melody'.

QM-wifi

Let op! Hiervoor dien je in de buurt van de Qwiek.melody te zijn. De maximale afstand is 10 tot 15 meter (afhankelijk van de omgeving waarin de Qwiek.melody zich bevindt).

Verbind met het beveiligde netwerk ‘Qwiek.melody’ en voer het wachtwoord 'qwiekmelody' in. Je laptop, tablet of smartphone is nu verbonden.

Netwerk naam: Qwiek.melody

Wachtwoord: qwiekmelody

Let op! Dit wachtwoord kun je niet aanpassen.

Als een verbinding met het Qwiek.melody-netwerk is gemaakt, kun je navigeren naar het portaal. Gebruik hiervoor een internetbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Google Chrome, Safari of Microsoft Edge) en navigeer naar het adres: http://192.168.42.1. Je wordt automatisch doorgestuurd naar het portaal.

IP-adres: http://192.168.42.1

QM-browser

Algemene instellingen

QM-portaal

Systeem
Via 'Algemene instellingen' kan het systeem aan- en uitgezet worden. Dit is handig als het systeem fysiek niet gemakkelijk bereikbaar is.

Muziekinstellingen

'Muziek instellingen' geven aan hoe het systeem de muziek moet afspelen.

QM-muziek-instellingen

Muziek speelduur na beweging
De muziekspeelduur geeft de tijd aan dat de muziek doorspeelt nadat de Qwiek.melody voor het laatst beweging heeft waargenomen.

Wachttijd volgende nummer
Als de Qwiek.melody geen beweging meer detecteert, stopt de muziek. Als er binnen een bepaalde ‘wachttijd’ opnieuw beweging wordt gedetecteerd, speelt het laatst afgespeelde nummer verder vanaf het moment dat de muziek is gestopt.

Elke dag muziek wisselen
Wil je dat iedere dag andere muziek wordt afgespeeld? Zet de instelling dan op ‘AAN’. Wil je niet dat de muziek per dag wisselt? Zet de instelling dan op ‘UIT’. Dit betekent dat alle muziek op de USB-stick in willekeurige volgorde wordt afgespeeld.

Volume
Stel hier het volume van je Qwiek.melody in.

Fade in/uit tijd
Bij de start van een lied wordt het volume langzaam harder. Het tijdbestek (aantal seconden) waarin het volume harder wordt, kun je instellen bij de fade in/uit.

Tijdsplanning

Via de tijdsplanning kun je de tijden waarop de Qwiek.melody actief moet zijn, aangeven. De Qwiek.melody speelt alleen muziek als de tijdsplanning actief is en de systeemtijd tussen de start- en stoptijd valt. Als de tijdsplanning uit staat, zal de Qwiek.up altijd muziek spelen bij het detecteren van beweging.

QM-tijdsplanning
Tijdsplanning
Wil je de tijdsplanning voor de Qwiek.melody inschakelen? Zet de instelling dan op 'AAN'.

Dagelijkse start/stop tijd
Stel de tijd in (uu:mm) waarop je wil dat de Qwiek.melody aan- en uitgaat.

Huidige datum en tijd
Hier wordt de datum en tijd weergegeven die ingesteld staat op de Qwiek.melody.

Tijd handmatig instellen
Klopt bovenstaande tijd niet? Gebruik de 'Synchroniseer'knop om de actuele datum en tijd in te stellen.

Herkenningsgebied

QM-detectie

Hier zie je 'het bereik' van de Qwiek.melody. Om aan te geven in welk gebied de camera mensen mag herkennen, dien je het gebied af te bakenen. Door de rode bollen te verschuiven,  vergroot of verklein je het bereik van de camera.

Sensor-instellingen

Sensor-instellingen zijn de geavanceerde instellingen van de Qwiek.melody. Over het algemeen zijn ze vooraf al goed ingesteld; voor normaal gebruik hoef je hier niets mee te doen.

QM-sensor

Muziek gevoeligheid
De muziekgevoeligheid geeft aan hoeveel beweging gedetecteerd moet worden voordat muziek gaat spelen. Standaard staat deze op ‘heel hoog’ ingesteld voor een snelle reactie. Als deze lager gezet wordt, moet er meer beweging plaatsvinden voordat muziek gaat spelen.

Detectie methode
De Qwiek.melody is uitgerust met een camera en bewegingssensor. De sensor detecteert personen en de camera ziet beweging. Standaard worden de sensor en camera samen gebruikt om alleen op bewegingen van personen te reageren. Wordt alléén de sensor gebruikt, dan speelt de Qwiek.melody muziek zodra er een persoon gedetecteerd wordt. Het bereik van de sensor is 8 meter en kan niet door glas heen. Alléén de camera kan gebruikt worden om op elke beweging te reageren. Dit kan gebruikt worden als de Qwiek.melody achter glas geplaatst is, of als er op beweging van voorwerpen gereageerd moet worden bijvoorbeeld.

Extra sensor activatie tijd
De sensor-activatie tijd geeft de duur aan waarin het systeem actief naar beweging gaat zoeken na het detecteren van een persoon.