Welke belevingsmodules zijn er?

In dit artikel lees je over welke belevingsmodules er zijn en voor welk doel ze het beste kunnen worden ingezet.

Overzicht

 

Belevingsmodule

De vele belevingsmodules maken de Qwiek.up ervaring compleet. Zij nemen je cliënten echt mee in een beleving. Hierdoor worden ze bijvoorbeeld geactiveerd om te bewegen, uitgenodigd om te reageren op hun omgeving of in gesprek te gaan met verzorgden of familie. Of wordt juist een fijne ontspanning geboden bij bijvoorbeeld overprikkeling. Ook bieden de belevingsmodules de gewenste afleiding tijdens zorgmomenten en medische handelingen.

Uitgebreid aanbod

Om de beleving zo optimaal mogelijk aan te laten sluiten bij het gewenste effect, de achtergrond en interesses van je cliënten, is er een uitgebreid aanbod aan belevingsmodules beschikbaar. Elke belevingsmodule bevat namelijk een uitgebreide selectie videofragmenten - met bijpassende muziek of geluiden - waaruit de gebruiker op het moment zelf een keuze maken, afhankelijk van de situatie, het doel en de interesses van de betreft ende cliënt.

De modules zijn vormgegeven rondom een aantal thema's:

 • Thema - Natuur (lichtgroen)
  Deze modules nemen je mee naar buiten om te genieten van uiteenlopende momenten in de natuur, zoals een boswandeling, een bezoek aan de dierentuin of de boerderij of het zien van de eerste lentebloeiers.
 • Thema - Feestdagen (donkergroen)
  Beleef verschillende feestdagen en feestelijke dagen: Kerstmis, Sinterklaas, Pasen, Koningsdag en verjaardagen. De herkenbare video’s en muziek van de feestdagen roepen mooie herinneringen en een feestelijk gevoel op.
 • Thema - Snoezelen (geel)
  Met deze modules bied je je cliënten de mogelijkheid op hun eigen kamer heerlijk te snoezelen.
 • Thema - Reminiscentie (oranje)
  Via verhalen, muziek en beelden die verschillende tijdsperiodes weergeven, neem je je cliënten mee terug in de tijd. Dit triggert herinneringen en biedt een gelegenheid om mooie momenten opnieuw te beleven, of hierover te vertellen.
 • Thema - Amusement (rood)
  Deze belevingsmodules zijn speciaal samengesteld om je cliënten op een andere manier te amuseren of juist af te leiden. Neem ze bijvoorbeeld een dagje mee naar de Efteling of Toverland, geniet samen van een voorstelling van Holiday on Ice of een concert van André Rieu.
 • Thema - Fit & Vitaal (roze)
  De Fit & Vitaal modules zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met fysiotherapeuten en vitaliteitscoach Olga Commandeur. Ze zijn erop gericht om mensen (ook in diverse stadia van dementie) te activeren om (meer) te bewegen. Doordat de zorgmedewerker ter plekke de oefeningen niet meer voor hoeft te doen, is er meer tijd om cliënten individueel te betrekken bij de activiteit.

Belevingsmodules kiezen in onze webshop

Alle belevingsmodules zijn te koop in onze webshop. Hierin kun je door de verschillende filters (Thema, Doelgroep, Prikkelniveau) te activeren, gemakkelijk de juiste module(s) voor jouw cliënten kunt kiezen.