1. Qwiek support
  2. Qwiek.up
  3. Qwiek.connect en overige accessoires

Hoe start je een beeldbelgesprek met de Qwiek.up?

In dit artikel lees je hoe je een beeldbelgesprek start met de Qwiek.connect op de Qwiek.up.

Een beeldbelgesprek starten op de Qwiek.up

Met behulp van de Qwiek.connect kun je via de Qwiek.up gemakkelijk een beeldbelgesprek tussen je cliënt en zijn/haar familie starten. De familie van de cliënt kan gebruik maken van de gesprekscode die je hebt verstuurd tijdens het inplannen van het gesprek.
Instructies voor het inplannen van een beeldbelgesprek met de familie

Let op! Je gesprekscode is altijd dezelfde en 'gelinkt' aan je Qwiek.up. Iedereen met deze code kan altijd deelnemen aan het gesprek. Deel deze dus niet zomaar met anderen!

Stap 1: zet de Qwiek.up aan

Zet de Qwiek.up aan en zorg ervoor dat deze verbonden is met het WiFi-netwerk. Je ziet rechtsonder op het startscherm of je Qwiek.up verbonden is. Controleer je WiFi-instellingen als er geen WiFi-verbinding zichtbaar is.

Stap 2: start het beeldbelgesprek

Sluit de Qwiek.connect aan met behulp van de USB-kabel.

QC_verbinden

Plaats de Qwiek.connect zodanig dat je cliënt goed in beeld is. Daarna wordt de digitale gespreksruimte automatisch op je Qwiek.up geactiveerd.

Tip: voor een optimale geluids- en beeldbeleving voor de familie, raden we aan om de Qwiek.connect op de Qwiek.up te plaatsen.

Stap 3: laat de familie toe in het beeldbelgesprek

Wanneer de familie toestemming vraagt om in het gesprek te komen, verschijnt er een pop-up op de Qwiek.up.

QC-popup-accepteerfunctie
Om de persoon/personen toe te laten, druk je op 'de volgende'-knop (3) op de Qwiek.up. Wanneer je de naam van de persoon niet herkent, kun je deze weigeren door op 'de vorige'-knop (1) te drukken.

Tip: sluit het gespek af als je per ongeluk een persoon accepteert. Alle personen worden op dat moment uit de digitale gespreksruimte verwijderd. Wanneer je de Qwiek.connect opnieuw opstart, kun je de gewenste persoon/personen opnieuw toegang geven.

Stap 4: sluit het beeldbelgesprek af

Om het gesprek af te sluiten, verwijder je simpelweg de USB-kabel van de Qwiek.connect uit de Qwiek.up.

Je kunt de Qwiek.connect gemakkelijk en veilig opbergen door gebruik te maken van de magnetische pootjes van de Qwiek.connect. Zet deze op de bodemplaat of aan de binnenzijde van de poot van de Qwiek.up. Door de magnetische kracht blijft de Qwiek.connect stevig staan/hangen.

QC-opbergen