Hoe wissel ik de muziek op mijn Qwiek.snooze?

De Qwiek.snooze wordt met een aantal afspeellijsten geleverd. Je kunt (afwisselend) kiezen voor een van deze lijsten of je eigen muziek afspelen.

Jackbot_QS1_ProductZiet je Qwiek.snooze er uit als de afbeelding hier rechts? Dan heb je de eerste versie van de Qwiek.snooze. Bekijk alle artikelen over je Qwiek.snooze hier. Deze zijn te herkennen aan (v1) in de titel.

Afspeellijst wijzigen

Via de Qwiek.snooze app kun je de actieve afspeellijst van de Qwiek.snooze wijzigen. Koppel je Qwiek.snooze met de app. In het overzicht van beschikbare afspeellijsten zie je alle afspeellijsten die op de Qwiek.snooze geïnstalleerd zijn. Vervolgens kun je de gewenste afspeellijst selecteren.
Playlists_QSapp

Eigen afspeellijst toevoegen

Je kunt ook eigen afspeellijsten op de Qwiek.snooze zetten.

Stap 1: haal de SD kaart uit de Qwiek.snooze

Haal de Qwiek.snooze uit de hoes. Aan de zijkant van de behuizing zit een SD kaart. Deze SD kaart bevat alle afspeellijsten die geïnstalleerd zijn op de Qwiek.snooze.

QS with SD

Stap 2: plaats de SD kaart in een computer

Plaats de SD kaart in een computer. Op de SD kaart staan verschillende folders/mappen met muziek. Iedere folder/mag is één afspeellijst.

SDfiles

LET OP! Formatteer de SD kaart niet. Dan worden alle Qwiek afspeellijsten definitief verwijderd. Verwijder ook de folders/mappen die al op de SD kaart staan niet: dit zijn dezelfde Qwiek afspeellijsten als hierboven genoemd.

Stap 3: voeg een afspeellijst toe

Voeg een nieuwe folder/map toe en geef deze een duidelijke naam. De naam van de folder/map is de naam die de afspeellijst zal krijgen in de app. Plaats alle muziekbestanden (.mp3) die je in deze afspeellijst wil hebben in de betreffende folder/map.

De muziek wordt afgespeeld op numerieke/alfabetische volgorde. Om zelf de volgorde te bepalen, raden we je aan de muziekbestanden een naam te geven die begint met een cijfer (01 - 99).

LET OP! Afspeellijsten die gemaakt worden vanaf een Mac worden niet herkend door de Qwiek.snooze. Een afspeellijst mag daarnaast ook enkel .mp3 bestanden bevatten. Zet geen muziek in de folders/mappen van de Qwiek afspeellijsten, deze zullen dan niet meer correct afspelen.

Stap 4: plaats de SD kaart terug in de Qwiek.snooze

Plaats de SD kaart terug in de behuizing van de Qwiek.snooze. Let op dat je de SD kaart goed om plaatst.  Steek vervolgens de Qwiek.snooze terug in de hoes. Je kunt nu via de app de gewenste afspeellijst kiezen.

QS with SD

 

Technische specificaties

  • FAT32 - Zorg ervoor dat de SD kaart die je gebruikt FAT32 geformatteerd is. 
  • Sample rate - Het aantal keren dat er per seconde een momentopname van het geluid wordt gemaakt. De aanbevolen en maximale sample rate is 44,1 kHz. Hogere waardes dan 44,1 kHz laten de Qwiek.snooze v1 haperen.
  • Bit depth - De bitdiepte bepaalt het aantal ‘stappen’ waarmee het geluid is opgebouwd. Hoe meer bits, hoe breder het dynamisch bereik - d.w.z. het verschil tussen het hardste en zachtste geluid - dat men kan opnemen. Aanbevolen en maximale sample rate is 32-bit.
  • Bitrate - De bitrate is de hoeveelheid data die per seconde verwerkt wordt. Hoe meer data zich in één seconde audio bevinden, hoe groter het bestand wordt. Maar ook hoe beter de geluidskwaliteit zal zijn. Aanbevolen (en tevens maximale) bitrate is 320 Kpbs. 160 Kbps of lager zal zorgen voor een veel slechtere kwaliteit.
  • Channels - Het is mogelijk om via ‘mono’ of ‘5.1 channels’ te luisteren. Selecteer echter ‘stereo’ voor de beste geluidskwaliteit.
  • File format - Alleen het bestandstype ‘.mp3’ wordt ondersteund.