Hoe formatteer ik een USB-stick?

In dit artikel lees je hoe je een USB-stick formatteert zodat je deze kunt gebruiken voor de Qwiek.up.

USB-stick leegmaken

Steek de USB-stick in de computer en open deze in 'Mijn computer'.

Let op! Je gaat de USB-stick helemaal leeg maken.

Zorg er dus voor dat je bestanden die op de USB-stick staan en die je wilt bewaren, opslaat op de harde schijf van de computer.

Formatteren voor Apple gebruikers

Stap 1: steek de USB-stick in een van de poorten van je Mac-computer.

Stap 2: klik op het icoon van het blauwe gezichtje (Finder) op je computer. Het lijkt op een glimlachend gezichtje en je vindt het meestal onderaan je scherm.

Stap 3: in het Finder-venster zie je aan de linkerkant een lijst met zaken zoals je documenten, afbeeldingen en apparaten. Daar zou je ook de USB-stick moeten zien verschijnen.

Stap 4: als je met de rechtermuisknop (of twee vingers op het touchpad) op de naam van de USB-stick klikt, verschijnt er een menu. Kies de optie 'Formatteer' of 'Wissen', 

Stap 5: er verschijnt nu een nieuw venster waarin je kunt kiezen hoe je de USB-stick wilt formatteren. Selecteer de optie genaamd 'MS-DOS (FAT)'.

Stap 6: geef de USB-stick (eventueel) een naam.

Stap 7: klik op de knop 'Wissen' om het formatteren te starten. Er zal een waarschuwing verschijnen dat alle bestanden op de USB-stick worden verwijderd. Als je zeker weet dat je alles hebt wat je wilt bewaren, kun je doorgaan.

Stap 8: even wachten... en klaar! De USB-stick is nu geformatteerd en leeg. Je kunt hem nu gebruiken om nieuwe bestanden op te slaan.

Formatteren voor Windows gebruikers

Step 1: klik op de gele folder onder in beeld.

QU_format_usb_stick

Step 2: zet de cursor op de naam van de USB-stick en klik op de rechtermuisknop. Als je dit goed doet, verschijnt een keuzemenu onder de cursor.

QU_format_usb_stick1

Step 3: klik nu op de optie 'Formatteer' of 'Format'.

QU_format_usb_stick2

Step 4: in het scherm dat nu verschijnt, selecteer je onder het kopje 'File System' de optie 'FAT32'. De rest van de waarden hoef je niet aan te passen.

QU_format_usb_sticknl

Step 5: je gaat nu de USB-stick formatteren. Graag willen wij je er nogmaals op wijzen dat alle originele bestanden van de USB-stick worden verwijderd. Klik op 'Starten'en vervolgens bij het waarschuwingsscherm op 'OK'. Wacht daarna op het scherm dat zegt dat het formatteerproces is voltooid. Klik ook bij dit scherm op 'OK'.

QU_format_usb_sticknl1

Laatste stap

Kopieer nu de bestanden terug op de USB-stick. De USB-stick is nu klaar voor gebruik op de Qwiek.up.

Klik hier voor instructies hoe je bestanden op de USB-stick kunt zetten voor een Qwiek.up.