Hoe maak je een persoonlijke belevingsmodule?

In dit artikel leggen we uit hoe je een persoonlijke belevingsmodule voor de Qwiek.up kunt maken.

De Qwiek.up-beelden kunnen nog beter aansluiten bij de belevingswereld van jouw cliënt door een eigen belevingsmodule te creëren met daarin persoonlijke foto's, muziek en video's. Om dit te doen, heb je een USB-stick nodig waarop je de foto's, muziekbestanden en video's plaatst. Eenmaal klaar, plaats je de USB-stick eenvoudig in de USB-poort van de Qwiek.up, net zoals je dat doet met reguliere belevingsmodules. Hierdoor zullen de bestanden automatisch worden afgespeeld.

Wij raden je aan hiervoor een 'lege' USB-stick te gebruiken. In dit artikel leggen we ook uit hoe je de USB-stick 'leegmaakt' mocht dit nodig zijn.

Overzicht

Stap 1: verzamel bestanden

Sla de foto’s, muziek of de video’s die je graag op de persoonlijke belevingsmodule wilt hebben,  in een aparte map op je computer op als onderstaand bestandstype:

• .JPEG (foto’s)
  • .MP3 (muziek)
  • .MP4 (video's)

Uitgebreidere informatie over de ondersteunde bestanden vind je hier.

Let op! Je kunt ofwel foto’s en muziekbestanden samen op 1 USB-stick plaatsen ofwel video’s. Het is NIET mogelijk om video’s samen met foto’s en muziekbestanden op 1 USB-stick te zetten.

✅ .JPEG (foto’s)
✅ .JPEG (foto’s) & .MP3 (muziek)
✅ .MP4 (video's)

❌ .JPEG (foto’s) & .MP4 (video's)
❌ .JPEG (foto’s) & .MP4 (video's) & .MP3 (muziek)
❌ .MP4 (video's) & .MP3 (muziek)

Stap 2: USB-stick aansluiten

Steek de USB-stick in een beschikbare USB-poort op je computer.

Stap 3: USB-stick leegmaken/formatteren

'Open' de USB-stick. Nu kun je meteen kijken of de USB-stick leeg is. Check ook of de USB-stick correct is geformatteerd in FAT/FAT32.
Klik hier als je hulp nodig hebt bij het formatteren van een USB-stick.

Stap 4: bestanden kopiëren

Open de map waarin je bestanden zich bevinden. Selecteer de gewenste bestanden en kopieer deze (je kunt dit doen door te klikken met de rechtermuisknop en 'Kopiëren' te selecteren, of door te slepen en neer te zetten).

Stap 5: bestanden plakken

Ga naar de USB-stick die is aangesloten op je computer en open deze. Plak de gekopieerde bestanden op de USB-stick (je kunt dit doen door te klikken met de rechtermuisknop en 'Plakken' te selecteren, of door te slepen en neer te zetten).

Let op! De Qwiek.up speelt geen bestanden af die in een map op de USB-stick staan.

Hieronder zie je een voorbeeld hoe de bestanden op je USB-stick moeten staan:

QU-persoonlijkebelevingsmodule voorbeeld map

Stap 6: wachten op voltooiing

Wacht tot het kopiëren is voltooid. Dit kan even duren, afhankelijk van de grootte van de bestanden, de snelheid van je computer en het type USB-stick.

Stap 7: veilig verwijderen

Zorg ervoor dat alle bestandsoverdrachten zijn voltooid en sluit eventuele bestandsverkenner-vensters die de USB-stick openen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram van de USB-stick in je systeemvak (rechtsonder op je computerscherm) en selecteer 'Hardware veilig verwijderen' of 'Eject'. Wacht op de dat het veilig is om de USB-stick te verwijderen.

Stap 8: USB-stick verwijderen

Trek voorzichtig de USB-stick uit de USB-poort.

Je hebt nu een USB-stick met bestanden erop! Je kunt deze USB-stick in de Qwiek.up steken om je eigen video's, foto's of muziek af te spelen.

Mijn Qwiek.up speelt de bestanden niet af, wat nu?

Je hebt de bestanden op de juiste manier op de USB-stick gezet, maar de Qwiek.up speelt deze niet af en geeft een foutmelding dat de USB-stick niet wordt herkend?

De oorzaak hiervan is waarschijnlijk de bestandsindeling van jouw USB-stick. Dit is eenvoudig te verhelpen door de USB-stick op de juiste manier goede manier te formatteren.
Een instructie voor het formatteren vind je hier.

Ervaar je nog steeds problemen met het maken van een persoonlijke belevingsmodule? Bekijk hier de specificaties voor een persoonlijke belevingsmodule.