Wat zijn de technische specificaties van persoonlijke belevingsmodules?

In dit artikel lees je alle technische specificaties van persoonlijke belevingsmodules.

Uitgebreide bestandsinformatie

Lukt het niet om bestanden af te spelen op de Qwiek.up? Controleer de bestanden die op je USB-stick staan en de USB-stick zelf aan de hand van de volgende eisen:

• USB-stick:
    • File System: FAT/FAT32
      FAT(32) is een speciale manier waarop een USB-stick je bestanden organiseert. Een inscructie voor het formatteren vind je hier.
    • Soorten bestanden op USB-stick: .MP4 of .jpeg / .mp3
      Je kunt ofwel foto’s en muziekbestanden samen op 1 USB-stick plaatsen ofwel video’s. Het is NIET mogelijk om video’s samen met foto’s en muziekbestanden op 1 USB-stick te zetten.
    • Mappenstructuur
      De Qwiek.up speelt geen bestanden af die in een map op de USB-stick staan.
    • Bestandsnaam: 0.mp4 / 0.jpeg
      Om video's aan te duiden, kun je “0.mp4”, “1.mp4”, “2.mp4”, enzovoort gebruiken.
      Voor foto's kun je “0.jpeg”, “1.jpeg”, “2.jpeg”, enzovoort gebruiken. Hiermee kun je de volgorde van afspelen regelen.
      Heb je meer dan 10 bestanden? Begin dan met “10.”, “11.”, “12.”, enzovoort. Starten vanaf “10” voorkomt dat de bestanden door elkaar gaan lopen.
    • Bestandsgrootte: kleiner dan (<) grootte van de USB-stick
      De grootte van de bestanden op de USB-stick samen moet kleiner zijn dan de opslagcapaciteit van de USB-stick die je gebruikt. Zo moet bij een USB-stick van 16gb, het bestand kleiner zijn dan 16gb, bijvoorbeeld 15gb. Kijk op de computer wat de daadwerkelijke opslagcapaciteit is van de USB-stick, dit wijkt veelal af van wat op de USB-stick staat.

Waarom geeft mijn USB-stick minder capaciteit aan dan op de verpakking is vermeld?
Voorbeeld: een USB-stick van 32 GB heeft een capaciteit van ongeveer 32.000.000.000 bytes (32 x 1.000.000.000). Bij gebruik van de binaire berekening in GB (32.000.000.000 / 1.073.741.824), zal diezelfde 32 GB worden aangegeven als 29 GB. Daarom wordt op de computer de capaciteit van een USB-stick van 32 GB aangegeven als 29 GB.

• Foto's:
    • Bestandstype: .jpeg
      JPG, of JPEG is een bestandsextensie voor fotobestanden. Als je de extensie alleen hernoemt naar .jpeg bestanden, werkt het niet (ofwel dit zal het bestandstype niet veranderen).
    • Bestandsformaat: ≤10MB
      De gewenste bestandsgrootte is niet groter dan 10MB. Bij een hogere bestandsgrootte werkt het afspelen niet, gaat het afspelen haperen of stopt het helemaal.
  • Muziek:
    • Bestandstype: .MP3
      MP3 is een bestandsextensie voor muziekbestanden. Als je de extensie alleen hernoemt naar .MP3 bestanden, werkt het niet (ofwel dit zal het bestandstype niet veranderen).
    • Bestandsformaat: ≤10MB
      De gewenste bestandsgrootte is niet groter dan 10MB. Bij een hogere bestandsgrootte werkt het afspelen niet, gaat het afspelen haperen of stopt het helemaal.
    • Bitrate: ≤320 kbps
      De bitrate van muziek moet gelijk of lager zijn de 320kbps. Bij een hogere bitrate werkt het afspelen niet, gaat het afspelen haperen of stopt het helemaal.
    • Audio: mono of stereo
      Er zijn twee audiokanalen te gebruiken voor geluid, links en rechts. Bij stereo produceren beide audiokanalen een ander geluid. Bij mono produceren beide audiokanalen hetzelfde geluid. Bij een hoger aantal audiokanalen (bijvoorbeeld 5.1 surround) werkt het afspelen niet, gaat het afspelen haperen of stopt het helemaal.
  • Video:
    • Bestandstype: .mp4
      MP4, of MPEG-4 is een bestandsextensie voor videobestanden. Als je de extensie hernoemt naar .mp4 bestanden, werkt het niet (ofwel dit zal het bestandstype niet veranderen).
    • Resolutie: ≤1920x1080
      De gewenste resolutie is niet groter dan 1920x1080 (1080p) ofwel FullHD. Bij een hogere resolutie (4k of hoger) werkt het afspelen niet, gaat het afspelen haperen of stopt het helemaal.
    • Bitrate: ≤20 Mb/s.
      Het videobestand moet onder de 20 Mb/s blijven. Bij een hogere bitrate werkt het afspelen niet, gaat het afspelen haperen of stopt het helemaal.
    • Framerate: ≤30 fps
      De framerate van het videobestand moet onder de 30 fps blijven, bijvoorbeeld 24, 25 of 30 fps. Bij een hogere framerate werkt het afspelen niet, gaat het afspelen haperen of stopt het helemaal.
    • Frames: progressive frames
      Videobestanden met de letter P worden progressive scans genoemd. Bijvoorbeeld 720p en 1080p. Bij een interlaced werkt het afspelen niet, gaat het afspelen haperen of stopt het helemaal.
    • Verhouding: 16:9
      Om het volledige beeldoppervlak te gebruiken, adviseren wij een verhouding van 16:9. Andere verhoudingen worden ondersteund, maar laten zwarte balken boven- en onderin het beeld zien. Bijvoorbeeld bij 9:16 of 4:3.
    • Audio: mono of stereo
      Er zijn twee audiokanalen te gebruiken voor geluid, links en rechts. Bij stereo produceren beide audiokanalen een ander geluid. Bij mono produceren beide audiokanalen hetzelfde geluid. Bij een hoger aantal audiokanalen (bijvoorbeeld 5.1 surround) werkt het afspelen niet, gaat het afspelen haperen of stopt het helemaal.
    • Audio bitrate: ≤320kbps.
      De bitrate van de audio moet gelijk of lager zijn de 320kbps. Bij een hogere bitrate werkt het afspelen niet, gaat het afspelen haperen of stopt het helemaal.

Let op! Je kunt ofwel foto’s en muziekbestanden samen op 1 USB-stick plaatsen ofwel video’s. Het is NIET mogelijk om video’s samen met foto’s en muziekbestanden op 1 USB-stick te zetten.

✅ .JPEG (foto’s)
✅ .JPEG (foto’s) & .MP3 (muziek)
✅ .MP4 (video's)

❌ .JPEG (foto’s) & .MP4 (video's)
❌ .JPEG (foto’s) & .MP4 (video's) & .MP3 (muziek)
❌ .MP4 (video's) & .MP3 (muziek)